Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica
Ogledov: 1474

Zmaga Urške Repušič in 5. mesto Lucije Tarkuš na 3. tekmi Evropskega mladinskega pokala na Portugalskem

V Souru na Portugalskem so se ta konec tedna na tekmi Evropskega mladinskega pokala v balvanih pomerili najboljši mladi plezalci. Na tekmo zaradi nekoliko bolj oddaljene Portugalske ni odpotovala celotna mladinska reprezentanca, ampak le posamezni tekmovalci v lastni režiji. Slovenijo so tako zastopale le štiri mlade slovenske plezalke pod vodstvom Boštjana Potočnika.

V sobotnih kvalifikacijah se je v finale uspelo prebiti trem – Urški Repušič med mladinkami in Luciji Tarkuš ter Dominiki Kodra med dekleti do 16 let.

V napetem nedeljskem finalu je kot prva nastopila Urška.  Po nekaj začetne treme je suvereno premagala vse štiri balvane in sebi in Sloveniji več kot zasluženo priplezala prvo letošnjo zmago na tekmah Evropskega mladinskega pokala.

Popoldne sta nastopili še Lucija in Dominika. Lucija je nastopila mirno in zbrano in s preplezanimi tremi balvani osvojila 5. mesto. Dominika je s prav tako preplezanimi tremi balvani in enim poizkusom več zasedla 7. mesto.

Emi Seliškar se kot edini ni uspelo uvrstiti v nedeljski finale. Sicer je bila s končnim 16. mestom med dekleti iz njene generacije (2004) 2. najboljša, a je s svojim plezanjem na tekmah Evropskega pokala daleč od tistega, ki ga kaže na treningih.

Fotografije s finala



NA VRH STRANI
Kontakt
Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica
Prežihova ulica 4
SI-2310 Slovenska Bistrica
031 506 931 (predsednik)
info@alphut.net
Sledite nam:

Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica © 2016, Vse pravice pridržane | izdelava 8000plus