Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica
Ogledov: 711

Druga Lucijina in Emina 8b

Sončen in topel konec tedna sta Lucija in Ema izkoristili za obisk Kotečnika. Obe sta bili z mislimi pri nezaključenih projektih iz lanske jeseni. Klub temu, da je iz previsnih smeri v sektorju Kolomon še kapljala voda, se je Lucija v petek lotila Dream teama (7c+/8a) in ga po nekaj poizkusih tudi preplezala.

V soboto je Ema z enim padcem na mokrih grifih v začetku smeri najprej poizkusila preplezati Divjo Brino (8b), potem pa odšla naprej v sektor Oboki, kjer je preplezala Guernico (8a) brez podloženih kamnov in na pogled Eriso perlo (7a+). Ko smo se popoldan vračali, so bili oprimki v Divji Brini precej bolj suhi, tako da se je Ema še enkrat podala v smer in jo, kljub utrujenosti, ob vzpodbujanju mladih plezalcev iz ŠAO Velenje tudi uspešno preplezala.

V nedeljo se je Lucija, ki je imela prejšnji dan obveznosti, takoj zagnala v Divjo Brino (8b). Po dveh padcih malo pred vrhom 27 metrske smeri - prvič na detajlu Dream teama in drugič še gib naprej, ko smo bili že vsi prepričani, da ima vrh - ji je v tretje uspelo. Za piko na i je za zaključek preplezala na fleš še Alamuta (7c).

Ema je ta dan začela še z zadnjima nepreplezanima smerema v tem delu sektorja - Divjo ženo (8a+) in smerjo, po kateri nosi ime sektor - Kolomon (7b), potem pa preplezala še Almamuta (7c) in na pogled Stopinje bogov (7a).

Nekaj fotografij iz sončnega Kotečnika


10. JULIJ iRCC St. Michael (HTB)

NA VRH STRANI
Kontakt
Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica
Kajuhova ulica 64
SI-2310 Slovenska Bistrica
031 782 321 (predsednik)
031 782 321 (alpinizem)
info@alphut.net
qrkoda
Sledite nam:

Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica © 2016, Vse pravice pridržane | izdelava 8000plus