Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica
Ogledov: 1351

Druga Lucijina in Emina 8b

Sončen in topel konec tedna sta Lucija in Ema izkoristili za obisk Kotečnika. Obe sta bili z mislimi pri nezaključenih projektih iz lanske jeseni. Klub temu, da je iz previsnih smeri v sektorju Kolomon še kapljala voda, se je Lucija v petek lotila Dream teama (7c+/8a) in ga po nekaj poizkusih tudi preplezala.

V soboto je Ema z enim padcem na mokrih grifih v začetku smeri najprej poizkusila preplezati Divjo Brino (8b), potem pa odšla naprej v sektor Oboki, kjer je preplezala Guernico (8a) brez podloženih kamnov in na pogled Eriso perlo (7a+). Ko smo se popoldan vračali, so bili oprimki v Divji Brini precej bolj suhi, tako da se je Ema še enkrat podala v smer in jo, kljub utrujenosti, ob vzpodbujanju mladih plezalcev iz ŠAO Velenje tudi uspešno preplezala.

V nedeljo se je Lucija, ki je imela prejšnji dan obveznosti, takoj zagnala v Divjo Brino (8b). Po dveh padcih malo pred vrhom 27 metrske smeri - prvič na detajlu Dream teama in drugič še gib naprej, ko smo bili že vsi prepričani, da ima vrh - ji je v tretje uspelo. Za piko na i je za zaključek preplezala na fleš še Alamuta (7c).

Ema je ta dan začela še z zadnjima nepreplezanima smerema v tem delu sektorja - Divjo ženo (8a+) in smerjo, po kateri nosi ime sektor - Kolomon (7b), potem pa preplezala še Almamuta (7c) in na pogled Stopinje bogov (7a).

Nekaj fotografij iz sončnega Kotečnika



NA VRH STRANI
Kontakt
Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica
Prežihova ulica 4
SI-2310 Slovenska Bistrica
031 506 931 (predsednik)
info@alphut.net
Sledite nam:

Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica © 2016, Vse pravice pridržane | izdelava 8000plus