Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica
Ogledov: 930

Dve prvi mesti na tekmi Vzhodne lige v Brežicah

V nedeljo, 8.4.2018, so se v Brežicah plezalke in plezalci pomerili v balvanskem plezanju na tekmi Vzhodne lige. Na tekmi, ki jo je organiziral Posavski alpinistični klub, za postavitev balvanov pa je poskrbel Boštjan Potočnik, je nastopilo 232 plezalk in plezalcev. 16 naših tekmovalk in tekmovalcev je pod vodstvom Domna Odra v vseh starostnih kategorijah doseglo odlične rezultate – domov so odnesli kar dve zlati medalji v absolutni konkurenci in eno zlato, dve srebrni in eno bronasto v kategoriji tekmovalcev brez licence.

Na tekmi je na vsakega od tekmovalcev čakalo 6 balvanskih problemov. Za vsakega so imeli zaradi velikega števila sodelujočih največ tri poizkuse.

Zjutraj so se najprej pomerili mlajše cicibanke in cicibani. Enej Batistić je med mlajšimi cicibani preplezal 5 balvanov, Jan Klemenčič je priplezal do dveh con , vseh 6 je uspelo preplezati le Roku Keršinarju (ŠPO APD Kozjak MB).  Mlajša cicibanka Eva Škerlec je preplezala 4 balvane, vseh 6 je uspelo preplezati Neži Spanžel (AK Ravne) in Žani Presečni (ŠD Pajki)

Med starejšimi cicibani si je Miha Varžič s 6 preplezanimi balvani v prvem poizkusu priplezal svojo prvo zmago tako v kategoriji tekmovalcev brez licence kot v absolutni konkurenci. Družbo na najvišji stopnički pa mu je delalo kar 6 tekmovalcev – Luka Bombek (ŠPO APD Kojzak MB), Svit Janc (ŠD Pajki), Svit Knez (PK Laško), Gal Kostanjšek (PK Rifnik), Denis Trost (AK Slovenj Gradec) in Metod Vrčkovnik (AK Ravne). Žiga Lužar je bil z dvema preplezanima balvanoma 29. Med starejšimi cicibankami je Zala Juhart preplezala 3 balvane in zasedla 22. mesto med 42 starejšimi cicibankami. Tudi med starejšimi cicibankami si je prvo mesto z vsemi preplezanimi balvani v prvem poizkusu delilo več tekmovalk – zmagovalke so bile Žana Glibe (AK Ravne), Sara Molnar (PK 6b Ptuj), Taja Pipan (ŠAO Velenje), Zoja Sedeljšak (AK Slovenj Gradec) in Neža Zajc (PS Ascendo Grosuplje).

Med mlajšimi dečki smo imeli dva predstavnika. Tine Rupnik je z tremi preplezanimi balvani zasedel 8. mesto, Val Šajt pa zaradi preplezane cone manj 11. mesto v absolutni konkurenci in 4. mesto med tekmovalci brez licence DP. Z vsemi preplezanimi balvani je zmagal Tine Jakomini (PK 6b Ptuj). Med mlajšimi deklicami je Ema Sever Klasinc preplezala 3 balvane in zasedla 15. mesto v absolutni konkurenci in 5. mesto v konkurenci tekmovalk brez licence DP.

Med starejšimi dečki je še drugič v tej sezoni s štirimi preplezanimi balvani zmagal Urban Zagoršek. Luka Lorenci je preplezal balvan manj, kar je zadostovalo za 6. mesto v absolutni konkurenci in 2. mesto med tekmovalci brez licence DP. Anže Flis je s prav tako preplezanimi 3 balvani in cono manj osvojil 11. mesto v absolutni konkurenci in 6. mesto v kategoriji tekmovalcev brez licence DP. Med starejšimi deklicami je Zoja Gobec s tremi preplezanimi balvani osvojila 7. mesto v absolutni in 2. mesto v kategoriji tekmovalk brez licence DP. Tudi tokrat je zmagala Liza Novak (PK Laško), ki ji je edini med starejšimi dekleti uspelo preplezati 4 balvane.

Pri kadetih nismo imeli predstavnika, je pa edini z vsemi preplezanimi balvani zmagal Nik Golej (PK Laško). Med kateditnjami je Maja Kramberger s preplezanimi tremi balvani osvojila 8. mesto v absolutni konkurenci in 3. mesto med tekmovalkami brez licence DP, Evita Brdnik pa s preplezanima dvema balvanoma 5. mesto med tekmovalkami brez licence DP.

Rezultati

Fotografije s tekme



NA VRH STRANI
Kontakt
Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica
Prežihova ulica 4
SI-2310 Slovenska Bistrica
031 506 931 (predsednik)
info@alphut.net
Sledite nam:

Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica © 2016, Vse pravice pridržane | izdelava 8000plus