Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica
Ogledov: 1476

Prve stopničke Lucije Tarkuš na tekmah Evropskega mladinskega pokala

Ta konec tedna sta Lucija Tarkuš in Ema Seliškar z mladinsko reprezentanco Slovenije nastopili na 1. tekmi Evropskega mladinskega pokala v težavnosti v sezoni 2018 v Voironu v Franciji. Lucija je po včerajšnjem dobrem plezanju v kvalifikacijah, v današnjem finalnem nastopu dala vse od sebe in si s tretjo višino finalnega nastopa priplezala prve stopničke na tekmah Evropskega mladinskega pokala med dekleti do 16. let.

Ema je predvsem zaradi slabšega plezanja v včerajšnji prvi kvalifikacijski smeri za las grešila uvrstitev v finale in si z reprezentančno kolegico Betko Debevec med 35 tekmovalkami delila končno 12. mesto. Poleg Lucije se je pri dekletih do 16. let v finale uspelo uvrstiti še Maji Majcen, ki je v zasedla 10. mesto. Pri dekletih do 16. let sta si prvo mesto z osvojenima vrhovoma obeh kvalifikacijskih smeri in najvišjo doseženo višino v finalu razdelili Francozinji Luce Douady in Naile Meignan.

Poleg Lucije se je v Voironu od petnajstih slovenskih tekmovalcev in tekmovalk na zmagovalni oder uspelo uvrstiti še Lučki Rakovec, ki je med dekleti do 18. let osvojila 2. mesto in zaostala le za Italijanko Lauro Ragora.

Rezultati Youth B (dekleta do 16. let)

Foto: Syste van Slooten



NA VRH STRANI
Kontakt
Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica
Prežihova ulica 4
SI-2310 Slovenska Bistrica
031 506 931 (predsednik)
info@alphut.net
Sledite nam:

Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica © 2016, Vse pravice pridržane | izdelava 8000plus