Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica
Ogledov: 2138

2. tekma iRCC v Zagrebu in družinsko zmagoslavje Vesne in Lucije Tarkuš

Na drugi tekmi mednarodnega pokala regij iRCC v balvanskem plezanju je sodelovalo 14 bistriških plezalcev. V močni mednarodni konkurenci iz Hrvaške, Slovenije, Avstrije, Bolgarije, Srbije, Bosne in Hercegovine ter Madžarske so se naši plezalci izvrstno odrezali, še posebej pa sta blesteli Vesna in Lucija Tarkuš, ki sta vsaka v svoji kategoriji zmagali – Vesna je edina v kategoriji do 8 let tako med fanti kot dekleti preplezala 5 balvanov od osmih, Lucija je kot edina s preplezanimi 7 balvani prepričljivo osvojila prvo mesto med dekleti do 16 let. Njun uspeh je z drugim mestom s preplezanimi 6 balvani dopolnila Ema Seliškar prav tako v kategoriji deklet do 16 let.

Na zahtevnih in zanimivih balvanih, za katere so poskrbeli postavljavci zagrebškega kluba SPK Fothia, so plezalci v vseh starostnih kategorijah morali za osvojitev vrhov pokazati veliko spretnosti, izkušenj in moči. Z zagrizenostjo, vztrajnostjo in visokimi uvrstitvami so se izkazali vsi tekmovalci našega kluba.

V kategoriji članov je z dobrim plezanjem in preplezanimi petimi balvani Neven Otorepec le za las zgrešil stopničke in pristal na nehvaležnem 4. mestu. Gal Leskovar se je s preplezanimi tremi balvani uvrstil na 7. mesto, Žan Janežič pa z dvema preplezanima balvanoma na 10. mesto. Med člani je s preplezanimi vsemi osmimi balvani zmagal Jure Primc iz ŠPO Radovljica.

V kategoriji članic sta se prvič v mednarodni konkurenci preizkusili mladinki Maja Kramberger in Evita Brdnik. S preplezanimi enim balvanom sta osvojili 12. in 13. mesto. Pri članicah je s preplezanimi šestimi balvani zmagala domačinka Vana Piccini iz SPK Marulianus.

V kategoriji fantov do 16 let smo imeli dva predstavnika. Urban Zagoršek je z preplezanima dvema balvanoma osvojil 5. mesto, Anže Flis pa z enim preplezanim balvanom 11. mesto. Zmago je s preplezanimi petimi balvani domov odnesel Madžar Gergő Vályi.

V kategoriji deklet do 16 let je z izvrstnim plezanjem in preplezanimi 7 balvani (še zadnjega je preplezala po tekmi) zmagala Lucija Tarkuš. Ema Seliškar je s preplezanimi 6 balvani osvojila 2. mesto, Zoja Gobec pa na svoji prvi iRCC tekmi z enim preplezanim balvanom 15. mesto.

V kategoriji dečkov do 14 let je Val Šajt s preplezanima dvema balvanoma osvojil 15. mesto, Tine Rupnik je bil s preplezanim enim balvanom 21. Kot edinemu je vseh osem balvanov v tej kategoriji uspelo preplezati Nikolayu Rusevu iz Madžarske.

Med dekleti do 14 let predstavnice nismo imeli. Tako kot v Radovljici je s preplezanimi vsemi osmimi balvani in poskusom manj pred Bolgarko Aleksandro Totokovo zmagala Sara Čopar iz PK Laško. Prav tako smo bili brez predstavnice in predstavnika v kategoriji do 12 let – med dekleti do 12 let je s preplezanimi petimi balvani zmagala Avstrijka Anika Deubler, med fanti pa s preplezanimi sedmimi balvani Nikolay Angelov iz Bolgarije.

V kategoriji do 10 let je med fanti Enej Batistić s preplezanimi štirimi balvani osvojil 8. mesto, zmagal je Avstrijec Christian Leitner, ki je preplezal vseh 8 balvanov. Med dekleti do 10 let je zmagala domačinka Mara Matutinović .

V kategoriji do 8 let je svojo premoč med dekleti znova dokazala Vesna Tarkuš in s preplezanimi 5 balvani prepričljivo osvojila 1. mesto. Med fanti je s preplezanimi tremi balvani zmagal domačin Niko Uhač.

Fotografije s tekme



NA VRH STRANI
Kontakt
Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica
Prežihova ulica 4
SI-2310 Slovenska Bistrica
031 506 931 (predsednik)
info@alphut.net
Sledite nam:

Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica © 2016, Vse pravice pridržane | izdelava 8000plus