Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica
Ogledov: 1408

2. tekma Vzhodne lige v Slovenski Bistrici

V soboto, 3. februarja 2018, smo gostili 2. tekmo Vzhodne lige, ki se je je udeležilo 274 plezalcev iz 25 klubov.  Kot vedno smo z dobro organizacijo in zahtevnimi in zanimivimi smermi, ki jih je postavil Boštjan Potočnik, poskrbeli za zanimivo in napeto tekmo. Barve domačega kluba je zastopalo 30 plezalcev.

V smeri so se prvi podali mlajši in starejši cicibani ter cicibanke. Kljub temu da je bilo to za nekatere izmed njih prvo srečanje s tekmovanjem v težavnosti, so se pogumno spoprijeli z oprimki. V kategoriji mlajših cicibanov je Enej Batistić priplezal do vrha prve smeri, v drugi mu je za osvojitev vrha zmanjkalo nekaj malega moči. Enaki višini kot Enej sta v obeh smereh med mlajšimi cicibankami dosegli Paulina Potočnik in Eva Škrlec.

V kategoriji starejših cicibanov smo imeli 4 predstavnike – najbolje se je v obeh smereh znašel Miha Varžič, ki je osvojil 6. mesto v kategoriji tekmovalcev z B licenco. Najvišje je v obeh smereh priplezal Zal Vrban, drugo mesto je osvojil Anej Koštomaj (oba ŠPO Celje), tretje mesto si je priplezal Svit Janc (ŠD Pajki).  Pri starejših cicibankah je prav tako 6. mesto dosegla Zala Juhart. Zlato medaljo je domov odnesla Žana Glibe (AK Ravne), srebrno Lana Gorič (ŠPO PD Celje) in bronasto Neža Zajc (PS Ascendo Grosuplje).

Popoldan so v višjem in previsnejšem delu visoke plezalne stene svoje plezalno znanje predstavili še mlajši in starejši dečki ter deklice in kadeti ter kadetinje. Med mlajšimi dečki je od domačih plezalcev najvišje priplezal Tine Rupnik, ki je v absolutni konkurenci osvojil 7. mesto. Val Šajt je v kategoriji tekmovalcev z B licenco osvojil 4. mesto. Med mlajšimi dečki je zmagal Janej Kotar Tominšek (ŠD Pajki), drugi je bil Bine Maher (ŠAO Velenje) in tretji Timon Zore (ŠPO APD Kozjak MB). Med mlajšimi deklicami sta do vrha obeh smeri priplezali Sara Čopar (PK Laško) in Eva Hren (ŠPO APD Kozjak MB) in si razdelili zmago, tretja je bila Ema Kordež (AK Ravne). Med mlajšimi deklicami je barve domačega kluba zastopala Ema Sever Klasinc, ki je med tekmovalkami z B-licenco osvojila 6. mesto.

Med starejšimi dečki je z osvojenim vrhom prve smeri zmagal Bine Meke (PS DPČ Šmartno), drugo mesto sta si razdelila David Pintarič (ŠD Pajki) in Grega Verbuč (ŠPS PD Mozirje). Med tremi predstavniki AK Slovenska Bistrica se je v tej kategoriji najbolje odrezal Urban Zagoršek, ki je osvojil 9. mesto. V kategoriji tekmovalcev z B-licenco je 3. mesto osvojil Luka Lorenci, takoj za njim se je uvrstil Anže Flis. V kategoriji starejših deklic, kjer sta nastopili obe naši lanskoletni zmagovalki Vzhodne lige med mlajšimi in starejšimi deklicami Lucija Tarkuš in Ema Seliškar, je do vrha 1. smeri priplezalo 5 tekmovalk, v drugi smeri so izmed njih najvišje priplezale Lucija Tarkuš, Maja Majcen (ŠPO PD Celje) in Liza Novak (PK Laško) in si razdelile 1. mesto. Ema Seliškar in Katja Cundrič (ŠPO APD Kozjak MB) sta v drugi smeri padli oprimek prej in si razdelili 4. mesto. Zoja Gobec je v kategoriji tekmovalk z B licenco osvojila 6. mesto, Lana Lužar pa 16. mesto.

Oba naša kadeta Gal Leskovar in Neven Otorepec sta se dobro odrezala in si z Žigom Slemenškom (ŠAO Velenje) in Kajetanom Voglarjem (Posavski AK) razdelila 3. mesto. Zmago sta si z osvojenima vrhovoma obeh smeri razdelila Nik Golej (PK Laško) in Rok Kralj (ŠAO Velenje). V kategoriji kadetinj so si prva tri mesta priplezale Petra Glušič (AK Ravne), Neli Poličnik (ŠAO Velenje) in Tjaša Dvoršek (ŠAO Velenje). Evita Brdnik je z dobrim plezanjem osvojila 4. mesto, na 5. mesto se je uvrstila Maja Kramberger, Ajda Ritonja je bila 10., Maša Korošec 11. in Barbara Lešnik 13.

Naslednja tekma Vzhodne lige bo šele čez dober mesec v Trbovljah, tako da bodo imeli naši mladi plezalci dovolj časa za trening in usvajanje novih plezalnih znanj.

Za podporo in pomoč pri izvedbi tekme se zahvaljujemo sponzorjem in donatorjem: Impol, NLB, Alukönigstahl, 8000plus, Hotelu Jakec, 123gostovanje.si, Smiley climber, Dana in  Pierre Baguette (Dobra hrana).

Fotografije s tekme - 1. del

Fotografije s tekme - 2. del

Rezultati tekme



NA VRH STRANI
Kontakt
Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica
Prežihova ulica 4
SI-2310 Slovenska Bistrica
031 506 931 (predsednik)
info@alphut.net
Sledite nam:

Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica © 2016, Vse pravice pridržane | izdelava 8000plus