Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica
Ogledov: 1399

Uspešen 1. dan finala Državnega prvenstva 2017

Prvi dan finala Državnega prvenstva, ki poteka od petka, 24.11.2017, do nedelje, 26.11.2017, v težavnosti in balvanih v vseh starostnih kategorijah, je bil Štajersko obarvan – poleg naše Eme Seliškar med mlajšimi deklicami do 14 let, sta najvišje na zmagovalnih stopničkah v mlajših kategorijah stala dva mlada plezalca iz ŠPO APD Kozjak Maribor – Timon Zore pri cicibanih  in Eva Hren pri cicibankah. Edino prvo mesto današnjega dne, ki je ostalo na Gorenjskem, si je priboril Tim Korošec iz PK Škofja Loka pri mlajših dečkih. Pri cicibanih je nastopil tudi Tine Rupnik – v prvi smeri je plezal dobro, v drugi malo manj in na koncu osvojil 15. mesto

Ema Seliškar je v tej sezoni v težavnosti zmagala na vseh šestih tekmah in suvereno osvojila naslov državne prvakinje v težavnosti za leto 2017 med mlajšimi deklicami do 14 let. Z današnjim plezanjem kljub zmagi ni bila najbolj zadovoljna in že komaj čaka jutrišnjo tekmo v balvanih. Pred Emo čaka jutri zadnji balvanski nastop med starejšimi deklicami še Lucijo Tarkuš – obe z Emo sta pred zadnjo tekmo vodilni v balvanih. Poleg Eme in Lucije jutri v balvanih tekmujejo še Neven Otorepec pri kadetih in Gal Leskovar ter Urban Zagoršek pri starejših dečkih.

Člani in članice so imeli prvi dan kvalifikacije v balvanih, kjer sta prav tako slavila dva Štajerca – prvo mesto v kvalifikacijah si je kot edina z štirimi preplezanimi balvani priplezala Urška Repušič iz ŠPO APD Kozjak Maribor, pri moških si je z vsemi petimi preplezanimi balvani 1. mesto v kvalifikacijah priplezal Jernej Kruder iz ŠPO Celje. Filipu Justineku se ni uspelo prebiti v finale.

 

Fotografije s prvega dne finala



NA VRH STRANI
Kontakt
Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica
Prežihova ulica 4
SI-2310 Slovenska Bistrica
031 506 931 (predsednik)
info@alphut.net
Sledite nam:

Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica © 2016, Vse pravice pridržane | izdelava 8000plus