Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica
Ogledov: 1272

Prvo in drugo mesto na 5. tekmi Državnega prvenstva v Škofji Loki

Na 5. tekmi za Državno prvenstvo v športnem plezanju, ki je bil ta konec tedna (4.-5. november 2017) v Škofji Loki, je naš klub zaradi odsotnosti ali obveznosti zastopala okrnjena ekipa. V soboto je v kategoriji starejših deklic do 16 let odlično nastopila Lucija Tarkuš in osvojila 2. mesto. V kvalifikacijski smeri je priplezala do vrha smeri, v finalni smeri se je dotaknila vrha, ki pa ga ni uspela zadržati in zaostala le za Letijo Fajfar (AO Kranj), ki si je z zmago že zagotovila naslov državne prvakinje v težavnosti med starejšimi deklicami.

V nedeljo sta nastopila Tine Rupnik v kategoriji cicibanov do 12 let in Ema Seliškar v kategoriji mlajših deklic do 14 let. Tine je v prvi bolj previsni smeri plezal dobro, v drugi pa padel na sredini smeri in osvojil 11. mesto. Ema je priplezala do vrha 1. smeri, v drugi je padla dva giba pred vrhom. Enako visoko je v obeh smereh uspelo priplezati  Sari Čopar (PK Laško), tako da smo gledali še superfinale, v katerem je z osvojenim vrhom prepričljivo še 5. zaporedoma v tej sezoni zmagala Ema.

Po petih tekmah (treh za starejše kategorije) so, razen pri članih, kadetinjah in mlajših dečkih, znani že vsi državni prvaki v težavnosti, se nam pa na zadnji tekmi Državnega prvenstva, ki bo od 24. do 26. novembra v Kranju, obeta trd boj za ostala mesta.

Rezultati tekme ...

Fotografije s tekme ...



NA VRH STRANI
Kontakt
Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica
Prežihova ulica 4
SI-2310 Slovenska Bistrica
031 506 931 (predsednik)
info@alphut.net
Sledite nam:

Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica © 2016, Vse pravice pridržane | izdelava 8000plus