Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica
Ogledov: 984

Dobri nastopi mladih plezalcev na tekmi državnega prvenstva v Tržiču

V soboto, 21., in nedeljo, 22. oktobra so se plezalci pomerili na tekmi Državnega prvenstva v težavnostnem plezanju v Tržiču. Tokrat sta barve našega kluba v soboto zastopala le Gal Leskovar in Lucija Tarkuš med starejšimi dečki oz. deklicami, ki sta kvalifikacijsko in finalno smer odplezala dobro – Gal je obdržal 4. mesto iz kvalifikacij, zmagal je Andrej Polak (PK Škofja Loka), pred Aljažem Resnikom (PK Kamnik) in Anejem Batageljem (DRPK). Lucija se je v finale uvrstila z 2. višino kvalifikacij, v finalu pa je morala priznati premoč Letiji Fajfar (AO Kranj) in Pii Gaber (ŠD Proteus).

V nedeljo sta plezala Tine Rupnik pri cicibanih in Ema Seliškar pri mlajših deklicah. Tine je priplezal do polovice obeh smeri in zasedel 16. mesto. Ema je v obeh smereh priplezala najvišje in še 4. zaporedoma v tej sezoni zmagala ter si že zagotovila naslov državne prvakinje v težavnosti med mlajšimi deklicami.

Naslednja tekma Državnega prvenstva v športnem plezanju bo 4. in 5. novembra, že drugič v tej sezoni, v Škofji Loki. Pred tem se naslednji konec tedna in čez praznike s tekmovalno skupino odpravljamo še na boulder tekmo (boulder jam) v Plus Climbing Koper (če koga mika dobra tekma v prijetni in zabavni družbi, so prijave še odprte) in premagovat osapske stene.

Fotografije s tekme

Rezultati tekme



NA VRH STRANI
Kontakt
Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica
Prežihova ulica 4
SI-2310 Slovenska Bistrica
031 506 931 (predsednik)
info@alphut.net
Sledite nam:

Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica © 2016, Vse pravice pridržane | izdelava 8000plus