Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica
Ogledov: 1596

Jesenska poplezavanja: Omiš in Makarska riviera

17.09.2017 sva se zopet odpravila na jesensko poplezavanje v Omiš in Makarsko riviero.

Zaradi napovedanega lepega vremena se v ponedeljek, 18.09.2017 odločiva za malo daljšo smer: Sunčani sat v Sokolu, 6a, 400m (pa verjetno še kakšen meter zraven).

V torek zaradi dežja, ki je začel padati že zjutraj in se zavlekel skozi preostali del dneva, počivamo in odkrivamo lepote Omiša.

V sredo, 20.09.2017 zaradi oblačnega vremena ostaneva v Omišu in se odpraviva v Stomornico, v smer Canadair, 200m, 6a+. V opisu smeri je za sestop predlagan spust po vrvi, midva pa sv si smer raje popestrila z avanturističnim sestopom po grmovju in grmovju in grmovju …

Dugi put sunca v Kuraniku si pričarava v četrtek, 21.09.2017, 350m, 6b. Lepa in razgibana smer, katero popestri lep platast detajl 6b, kjer najdeš za oporo in ravnotežje le mini oprimke, motivacijo in pogum pa ti da edino stopanje na trenje, ki drži!

V petek se sprehodiva do Ilinaca, v smer Pazi poskok, 6a+, 230m. Začetni raztežaj štirice (jaka štirica) ti že za ogrevanje ponudi lepo plezarijo po škrapljcah, ki se nadaljuje vse do raztežaja 6a+, kasneje pa smer postane bolj krušljiva in zelena. Smer se zaključi pod ogromno streho, kjer se priključi smeri Za Joko, in ker ta dan ni motivacije in volje za iskanje logičnih prehodov ter plezanja preko previsov in streh, opraviva raje spust po vrvi.

V soboto imava siesto, oz. lahkotno poplezavanje v Vrisovih glavicah. Odločiva se, da brez sonca pač ne moreva, in splezava smer Bez sunca ne može, 6a+, 130m. Zaradi rehidracije, ki je zelo pomembna, se odpraviva raje na pivo in preostale cilje pustiva za nedeljo. Vendar me za zaključek sieste piči čebela, ki malce spremeni potek dogajanj in tako cilji ostanejo cilji. Sva pa ta dan srečala presenetljivo veliko navez (6), saj kamorkoli sva šla, sva bila vedno sama.

Zaradi dogodkov prejšnjega dne se lahkotno poplezavanje nadaljuje še v nedeljo, 24.09.2017. Vrisove glavice, smer Prvi sneg, 150m, 6a.

Po lahkotnem vikendu in za plezalni zaključek najinega bivanja se tokrat odpraviva v Ilinac, v smer Stargate, 240m, 6b. Dežne kaplje na vstopu v smer naju malo prestrašijo, a na koncu le obupajo in smer lepo odpleževa do konca, kjer sva na vrhu nagrajena s soncem. Sama smer že na začetku ponudi plošče, katere si sledijo do raztežaja 6b, ki je poglavje za sebe. Nato pa zopet po ploščah do konca smeri. Midva sva imela malce mokro smer, a če je raztežaj 6b suh, ne predstavlja večjih problemov.

V sredo se odpraviva še proti Rovinju, kjer odpleževa še nekaj kratkih smeri na soncu in ob morju.

Tako cilji ostajajo in dokler bova plezala in sanjala, se bova vračala, pisala nove spomine in plezala nove smeri.

Fotografije v galeriji ali klik na forografijo.

Še vedno sanjava, plezava in piševa spomine: Andreja Fošt & Bogdan Napret



NA VRH STRANI
Kontakt
Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica
Prežihova ulica 4
SI-2310 Slovenska Bistrica
031 506 931 (predsednik)
info@alphut.net
Sledite nam:

Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica © 2016, Vse pravice pridržane | izdelava 8000plus