Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica
Ogledov: 189

Uspešna prva sezona v Evropskem mladinskem pokalu za Lucijo Tarkuš

Ta konec tedna v Slanyu na Češkem poteka Evropsko mladinsko prvenstvo v balvanih, ki je hkrati zadnja tekma Mladinskega evropskega pokala v balvanskem plezanju. Lucija Tarkuš je v kvalifikacijah preplezala 5 balvanov v 9 poizkusih in zasedla 9. mesto. Kljub temu, da na prvi tekmi v balvanskem plezanju ni nastopila, je v skupni razvrstitvi Evropskega mladinskega pokala med 63 tekmovalkami iz vse Evrope osvojila 11. mesto. v kategoriji Youth B.

V težavnosti je nastopila na vseh tekmah Evropskega mladinskega pokala in v skupnem seštevku med 48. tekmovalkami iz vse Evrope trenutno zaseda odlično 7. mesto v kategoriji Youth B. Evropsko prvenstvo v težavnosti se bo zaključilo s tekmo Evropskega mladinskega prvenstva, ki bo konec meseca v Permu v Rusiji.

V težavnosti in v seštevku obeh disciplin je tako v Evropskem mladinskem pokalu v letu 2017 tako najuspešnejša slovenska predstavnica med starejšimi deklicami do 16 let (Youth B).

Poleg tekmovalnih uspehov je Lucija čez poletje nanizala tudi nekaj uspešnih vzponov v skali – po junija preplezani 8a+ (Pune bombe v ovinek, Čreta), je čez počitnice preplezala še dve smeri z oceno 8a (Divji mož, Kotečnik; Pokraculja, Retovje) in svojo prvo 7c na flash (W cat, Retovje).

Po končanih tekmovanjih v Evropskem mladinskem pokalu se bo s tekmo, ki bo 14. oktobra pri nas doma v Slovenski Bistrici, nadaljevalo tudi Državno prvenstvo v športnem plezanju, kjer bomo poleg Lucije lahko navijali še za ostale naše uspešne tekmovalke in tekmovalce.


23. SEPTEMBER Tekma DP v balvanih - Log-Dragomer
6. OKTOBER Tekma DP v težavnosti - Škofja Loka
7. OKTOBER Tekma DP v težavnosti - Škofja Loka

NA VRH STRANI
Kontakt
Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica
Kajuhova ulica 64
SI-2310 Slovenska Bistrica
031 782 321 (predsednik)
031 782 321 (alpinizem)
info@alphut.net
qrkoda
Sledite nam:

Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica © 2016, Vse pravice pridržane | izdelava 8000plus