Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica
Ogledov: 994

2. mesto Eme Seliškar na Arco Rock Junior 2017

Arco konec avgusta tradicionalno gosti tekmo svetovnega pokala v športnem plezanju. V sklopu tekem svetovnega pokala v težavnosti in hitrosti vsako leto organizirajo tudi tekmovanje v kombinaciji vseh treh plezalnih disciplin (boulder, težavnost, hitrost) za mlajše kategorije. Tekmovanje, ki se ga udeležujejo najboljši mladi plezalci iz vsega sveta, izvedejo v dveh dneh – dan pred začetkom svetovnega pokala in dan po zaključku svetovnega pokala.

Med dekleti je v najstarejši skupini (letnik 2004/05) tekmovala tudi Ema Seliškar in med 65 tekmovalkami iz vsega sveta osvojila skupno 2. mesto. V balvanski tekmi je s preplezanimi vsemi 5 balvani v 6 poizkusih osvojila 1. mesto. V težavnosti je kot prva priplezala do vrha, ki pa ga ni uspela zadržati, tako da je končala težavnost na 4. mestu, za tremi tekmovalkami, ki so za njo osvojile vrh smeri. Tekmovanje je zaključila z 12. mestom v hitrosti, s katero nima  izkušenj.

Na tekmovanju v mlajših kategorijah so nastopili še trije slovenski predstavniki – med fanti je v najstarejši skupini (letnik 2004/05) Jaka Jaki osvojil skupno 12. mesto, med dekleti letnik 2006/07 pa Julija Batagelj 25. mesto.

Poleg tekmovanja na Rock Junior si je Ema ogledala razburljivo polfinale in finale tekme svetovnega pokala v težavnosti in hitrosti in navijala za naše najboljše plezalke in plezalke. Dva dni je plezala tudi v skali, kjer je v plezališču Massone preplezala smer La Cucina dell Inferno, kar je od njene letos prve preplezane 8a že 7 smer z oceno 8a ali več.

Vsi rezultati Arco Rock Junior 2017



NA VRH STRANI
Kontakt
Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica
Prežihova ulica 4
SI-2310 Slovenska Bistrica
031 506 931 (predsednik)
info@alphut.net
Sledite nam:

Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica © 2016, Vse pravice pridržane | izdelava 8000plus