Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica
Ogledov: 1416

Mastn grif 2017

V soboto sta se Ema Seliškar in Gal Leskovar odpravila na Koroško na tradicionalno boulder tekmo Mastn grif, ki jo v okviru turističnega tedna Črne na Koroškem vsako leto organizira tamkajšnji alpinistični klub.

Dopoldan sta se najprej pomerila v tekmi za otroke, kjer je bilo potrebno preplezati čimveč od 20 postavljenih balvanskih problemov. Galu Leskovarju jih je v treh urah uspelo preplezati 16, kar je zadostovalo za 2. mesto -  le enega več je preplezal zmagovalec Žiga Slemenšek.

Ema je, tako kot zmagovalec med fanti, preplezala 17 balvanov in med dekleti prepričljivo zmagala.

Popoldan sta se oba pomerila še v članski konkurenci, kjer je bilo za uvrstitev v finale prav tako potrebno preplezati čimveč od 20 postavljenih balvanov. Gal jih je, kljub temu, da so bili nekateri precej težji od dopoldanskih, uspel tako kot dopoldan preplezati 16, kar je zadoščalo za 5. mesto v kvalifikacijah in s tem uvrstitev v večerni finale. Emi so bili članski balvani večji izziv kot dopoldanski in se je še bolj potrudila in preplezala kar 18 balvanov – največ med članicami.

V večernem finalu se je nato pomerilo 8 najboljših moških in 4 najboljše ženske. V pravem navijaškem vzdušju, kot se za finale spodobi, je Emi uspelo preplezati enega od štirih finalnih balvanov (edini, ki je še uspel preplezati ta balvan, je bil zmagovalec med člani :)), za Gala pa so bili tako kot za še štiri moške finaliste vsi štirje nerešljiv izziv. Ema je tako med članicami zaradi enega poizkusa več osvojila 2. mesto, Gal pa je med člani obdržal 5. mesto iz kvalifikacij.

Tako kot Ema in Gal si pohvale zaslužijo tudi organizatorji - Alpinistični klub Črna na Koroškem, ki so tudi na tokratnem že 15. Mastnem grifu, poskrbeli za atraktivne balvane, enkratno vzdušje in bogate nagrade.

Fotografije s tekme ...



NA VRH STRANI
Kontakt
Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica
Prežihova ulica 4
SI-2310 Slovenska Bistrica
031 506 931 (predsednik)
info@alphut.net
Sledite nam:

Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica © 2016, Vse pravice pridržane | izdelava 8000plus