Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica
Ogledov: 1259

Pregled junijskega in julijskega dogajanja v AK Slovenska Bistrica

10. in 11. junija sva se Bogdan in Andreja odločila za plezalni vikend na Klemenči jami. V soboto sva splezala smeri Zaljubljena (VI) ter Umik (IV) v Krofički. V nedeljo se je Bogdan odločil za smer Ni prostora za starce (VIII-) prav tako v Krofički, saj se zaradi slabe napovedi nisva podala v Ojstrico.

V nedeljo 18.06. smo se potepali v Avstriji; Viki in Marjan sta poplezavala v smeri Eldorado, Bogdan in Andreja pa v Die glorisches sieben (VII).

V soboto 24. junija so se Tomaž, Bogdan in Gorazd mudili v Ojstrici, plezali so Black crack (VII).

9. junija smo navezi Igor Belovič-Viki ter Bogdan-Andreja splezali Sladko skrivnost v kombinaciji z Življenjem v Oklepaju (VII-) v Krofički.

Na prvem letošnjem alpinističnem taboru, ki je potekal na Klemenči jami (15. in 16. julij) se nas je zbralo deset. Oba dneva smo plezalih v stenah Ojstrice in Krofičke. V soboto se podamo v eno lepših klasik tako v Ojstrici kot tudi v Sloveniji, smer Herle-Vršnik (VI). Preplezali smo jo v navezah: Tomaž, Aljoša, Robi, ter Bogdan in Andreja. Kjub temnim oblakom in dežnim kapljam, ki so nas prestrašili tik pred prečko, ter temperaturam, ki niso bile prav nič podobne tistim v dolini, se nismo dali in smo pogumno nadaljevali proti vrhu. Gorazd in Ursula sta se odločila za Desno smer (V+), prav tako v Ojstrici. Tomi Aurednik je v navezi z Igorjem Breznikom splezal Zvitorepsona (V+) v Krofički. Zvečer so se nam na jami pridružili še Matic, Tomi Š., ter Jolanda. V nedeljo se je Gorazd z Igorjem še enkrat podal v Ojstrico, tokrat v Herletovo smer (VI). V Krofičko pa smo šli v navezah: Tomaž-Tomi Š. ter Bogdan, Andreja, ter Matic. Plezali smo Večerno zajedo (VI) ter Umik (IV). Umik sta pred nami splezala še Robi ter Aljoša.

Mira in Zdenko sta se potepala po Dolomitih in Paklenici, kjer sta dopust združila z plezanjem.

Drugi alpinistični tabor je potekal v NP Gesause. V soboto smo se zaradi lepe napovedi odločili za malo daljši dostop in malo daljšo smer. Pod Kleiner Odstein smo prisopihali Zdenko, Mira, Tomi Aurednik, Tomi Š., Bogdan ter Andreja. Zdenko, Mira, Tomi Š. in Tomi Aurednik so plezali Waidhofnerweg (IV+), Bogdan in Andreja pa sva se odločila za težjo smer Flora (VI+). Gorazd, Ursula in Tomaž so plezali Fahrt ins Blaue (VII+) v Festkoglu, do katerega so dostopili po smeri Schneewind (VII-) v predostenju tega plezalsko zelo privlačnega vrha. Ker je bila za nedeljo napoved slabša, smo se vsi odločili za krajši pristop do Kalblinga. Bogdan in Andreja sva splezala Schluchtpfeiler z Schrite zum Gipfel (VI), Tomi Š. in Tomi Aurednik sta švignila čez Gamsenweg (IV), Tomaž in Gorazd pa sta zaradi bližajoče nevihte obrnila na polovici smeri Westwandpfeiler (VII+).

Andreja Fošt



NA VRH STRANI
Kontakt
Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica
Prežihova ulica 4
SI-2310 Slovenska Bistrica
031 506 931 (predsednik)
info@alphut.net
Sledite nam:

Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica © 2016, Vse pravice pridržane | izdelava 8000plus