Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica
Ogledov: 866

Ema tretjič zaporedoma zmagala na tekmi Državnega prvenstva v športnem plezanju

Na 3. tekmi Državnega prvenstva v športnem plezanju je v soboto in nedeljo, 17. in 18. junija 2017, nastopilo 6 tekmovalcev Alpinističnega kluba Slovenska Bistrica.

V soboto so se pomerili plezalci v srednjih in starejših kategorijah. Pri starejših deklicah je Lucija Tarkuš z vrhom kvalifikacijske smeri in enako doseženo višino v finalni smeri kot zmagovalka zaradi daljšega časa plezanja osvojila 2. mesto. Pri starejših dečkih si je Gal Leskovar priplezal 4. mesto, Urban Zagoršek je bil 21. Pri kadetih je Žan Janežič zasedel 11. mesto.

V nedeljo je Tine Rupnik v kategoriji cicibanov v obeh smereh priplezal do dveh tretjin smeri, kar je na koncu zadoščalo za 13. mesto. Popoldan so nastopile še mlajše deklice – Ema Seliškar je suvereno odplezala obe plezalni smeri in kot edina z osvojenim vrhom prve smeri in skoraj osvojenim vrhom druge smeri še tretjič v tej sezoni zmagala.

Na treh tekmah v spomladanskem delu prvenstva, ki se bo nadaljevalo 14. oktobra z domačo tekmo v Slovenski Bistrici, so se naši tekmovalci več kot izkazali in skupaj osvojili kar štiri prva mesta, dve drugi mesti in tri uvrstitve do petega mesta.

Vsem mladim plezalcem želimo prijetne počitnice. Luciji, ki jo med poletnimi počitnicami čakajo še tri tekme v Evropskem mladinskem pokalu, v katerem v težavnosti po dveh tekmah zaseda odlično 4. mesto, pa čimveč plezalnih užitkov.

Fotografije s tekme



NA VRH STRANI
Kontakt
Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica
Prežihova ulica 4
SI-2310 Slovenska Bistrica
031 506 931 (predsednik)
info@alphut.net
Sledite nam:

Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica © 2016, Vse pravice pridržane | izdelava 8000plus