Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica
Ogledov: 1121

Dvojna zmaga na prvi tekmi Državnega prvenstva v balvanskem plezanju v sezoni 2017

Log-Dragomer je v soboto, 3.6.2017, gostil prvi del letošnje prve tekme Državnega prvenstva v balvanskem plezanju. Na atraktivnih balvanih so se pomerili najboljši slovenski plezalci v mlajših in srednjih kategorijah. Za AK Slovenska Bistrica so nastopili Tine Rupnik pri cicibanih, Ema Seliškar pri mlajših deklicah, Lucija Tarkuš pri starejši deklicah in Urban Zagoršek ter Gal Leskovar pri starejših dečkih.

Ema je pri mlajših deklicah kot edina z osvojenimi vrhovi vseh balvanov zmagala in še enkrat več pokazala svojo vztrajnost in zbranost, tudi ko ji v prvem poizkusu ni šlo vse po načrtu. Lucija nas je pri starejših deklicah navdušila z osredotočenostjo, odločnostjo in dinamičnim plezanjem. S sedmimi preplezanimi balvani in enim, ki bi ga preplezala, če bi imela na voljo še nekaj sekund več, je zmagala. Gal je prav tako odplezal zelo dobro. Če bi mu uspelo preplezati en balvan več (za to mu je pri enem od balvanov zmanjkalo le 2 sekundi, saj je v trenutku, ko se je iztekel čas plezanja, ravno prijel vrh), bi stal na stopničkah, tako pa se je moral zadovoljiti s, sicer glede na močno konkurenco v kategoriji starejših dečkov, izvrstnim 5. mestom.

Tine Rupnik in Urban Zagoršek sta si na svoji prvi balvanski tekmi na državnem nivoju nabirala izkušnje. Tine je s petimi doseženimi vrhovi med cicibani zasedel 12. mesto, Urban pa z osvojenimi štirimi conami 23. mesto v kategoriji starejših dečkov.

Jutri se bo tekmovanje nadaljevalo v kategoriji kadetov in članov, kjer bodo nastopili trije naši predstavniki – Neven Otorepec, Žan Janežič in Filip Justinek.

Rezultati tekme

Nekaj fotografij s tekme



NA VRH STRANI
Kontakt
Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica
Prežihova ulica 4
SI-2310 Slovenska Bistrica
031 506 931 (predsednik)
info@alphut.net
Sledite nam:

Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica © 2016, Vse pravice pridržane | izdelava 8000plus