Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica
Ogledov: 1444

Lucija Tarkuš je postala članica Slovenske mladinske reprezentance v športnem plezanju in na 1. tekmi Evropskega mladinskega pokala 2017 v Imstu osvojila odlično 7 mesto

S pričetkom nove sezone so se Luciji odprla vrata v svet tekmovanj najvišjega ranga. Po odlični formi in vseh predhodnih uspehih je bila opažena in povabljena v Slovensko mladinsko reprezentanco v športnem plezanju s strani selektorja Anžeta Štremflja.

V kategoriji starejše deklice (do 16 let) so v reprezentanco vključene: Saša Brodej (ŠPO PD Celje Matica), Betka Debevc (PK Kamnik), Letija Fajfar (AO PD Kranj), Dominika Kodra (PK Kamnik), Maja Majcen (ŠPO PD Celje Matica) in Lucija Tarkuš (AK Slovenska Bistrica).

Pogoj, da se lahko uvrsti na tekmo evropskega mladinskega pokala (EYC - European Youth Cup), je predhodna kvalifikacija med članicami reprezentance, ki je potekala v Mittendorfu (AUT). Lucija se je uvrstila kot prvi izbor in se udeležila prve tekme v težavnosti v Imstu. Tekmovanje v Imstu, na katerem so nastopili mladi plezalci iz 19 evropskih držav, je potekalo od 27. in 28. 05. 2017. Med 48 tekmovalkami v kategoriji starejših deklic so v soboto potekale kvalifikacije. Tekmovalke so plezale dve smeri. Lucija se je zanesljivo uvrstila med deset finalistk. V nedeljskem finalu so se tekmovalke pomerile v zelo dolgi smeri, Lucija je priplezala do 48. oprimka in se uvrstila na odlično 7. mesto EYC-ja.

Na poti domov so se ustavili še v Innsbrucku, kjer bo letos v začetku septembra potekalo  Svetovno mladinsko prvenstvo, in preizkusili nove plezalne stene. V zgodnjih jutranjih urah se je utrujena in polna novih doživetij vrnila domov, pripravljena za nove plezalne izzive, ki pa jih v bližnji prihodnosti ne bo tako malo.

Jelka Tarkuš

Uradni rezultati tekmovanja



NA VRH STRANI
Kontakt
Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica
Prežihova ulica 4
SI-2310 Slovenska Bistrica
031 506 931 (predsednik)
info@alphut.net
Sledite nam:

Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica © 2016, Vse pravice pridržane | izdelava 8000plus