Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica
Ogledov: 1008

Prvomajska Paklenica 2017

Letošnji tabor v Paklenici je bil izveden od 26.4. do 2.5. 2017. Eni so prišli prej, eni malo bolj pozno, eni pa nekje vmes. Bilo nas je veliko, skupaj z družinami se nas je v Starigradu zbralo okrog 30.

Kljub malo slabšem vremenu prva dva dni smo imeli ostale dni zelo lepe, malo vetrovno, vendar stene so bile suhe in super za plezarijo. Tabor je vodila Mira Zorič. Sestanke smo imeli že tradicionalno pri Dinkotu ob kozarcu piva, kjer smo se dogovarjali za naveze in smeri naslednjega dne.

Preplezane smeri : Johnny (7a), Saku (6c), Šubara direkt (6b A0), Dreaming the lost friends (6a+), Kosovo (6a+), Armadillon (6a), Ča je od Draga je od Draga (5b), Zimski cvijet (6a+), L'anno delle Lumache (6a+), Spit Bull (5c), Juha (6a), Flex&Rex (5a+), Doktor Frankenstiin (5b+), Saleška–Brid za veliki čekič (5b+), Nosorog (4b) in verjetno še kakšno drugo, ki se je izmuznila uradnim evidencam. Od enoraztežajnih smeri velja izpostaviti Odijevo smer Aglaia (8a+).

Lahko rečem,da je letošnji tabor v celoti zelo dobro uspel. Spoznali smo veliko novih smeri, eni pa smo se sploh prvič srečali z Paklenico ter njeno okolico. Ob tej priliki bi se zahvalil starejšim članom kluba, ki si vzamejo čas za pripravnike in nas popeljejo v nove smeri, pri čemer se veliko naučimo.

Se vidimo naslednjo leto!

Igor Breznik



NA VRH STRANI
Kontakt
Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica
Prežihova ulica 4
SI-2310 Slovenska Bistrica
031 506 931 (predsednik)
info@alphut.net
Sledite nam:

Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica © 2016, Vse pravice pridržane | izdelava 8000plus