Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica
Ogledov: 1165

Kalymnos, april 2017

V začetku aprila se je osem članov AKSB Marjan, Milan, Viki, Igor, Pero, Jani, Darč, Odi in dva pridružena člana Primož in Duš odpravilo na plezalno pustolovščino na Kalymnos. 

Pot nas je vodila preko Dunaja, Aten, Kosa tako da smo tja prispeli v večernih urah 4.4. Takoj sledi nastanitev na poznani lokaciji in prevzem mopedov, ki so glavno prevozno sredstvo na otoku in dajo transportu še dodaten čar (eni so bili Easy rider-ji, drugi Rossi-ji). Že prvi večer srečamo večino grških prijateljev in znancev iz prejšnjih obiskov, ki nas toplo pozdravijo. Nato sledi seznanjanje novincev na otoku z lokalno kulinariko in pivom –Fix je zakon.
Naslednje jutro pa gre že zares: obilen zajtrk in z mopedi v prvi plezalni dan.
Tako so se dnevi izmenjavali v binarnem zaporedju plezanje-pavza. Proste dneve smo popestrili z izleti in raziskovanjem skritih kotičkov otok. Da pa smo razbili monotonost, pa smo si vzeli čas še za praznovanje rojstnih dnevov Darča in Janija.
V plezalskem smislu Kalymnos, kot vedno ni razočaral. Skupaj smo preplezali v 8 plezalnih dneh okoli 400 smeri različnih težavnostnih stopenj. Posebej velja izpostaviti 6c za Igorja in 7c za Primoža. Ostali nismo premikali osebnih rekordov in smo izkoristili odpravo za pripravo na prihajajočo sezono.
Kmalu se je odvilo naših 12 dni in prih 6 udeležencev se je že moralo vrniti. Preostali člani pa so jim sledili čez tri dni.
 
P.S.: Ujeli smo tudi ribo – eno.


NA VRH STRANI
Kontakt
Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica
Prežihova ulica 4
SI-2310 Slovenska Bistrica
031 506 931 (predsednik)
info@alphut.net
Sledite nam:

Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica © 2016, Vse pravice pridržane | izdelava 8000plus