Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica
Ogledov: 1011

Tri zlate medalje na tretji tekmi mednarodnega pokala regij iRCC v Trbižu

Dan po dveh prvih mestih in enem drugem na 4. tekmi Vzhodne lige, so se Ema Seliškar, Lucija Tarkuš in Gal Leskovar izkazali z izvrstnim plezanjem še na 3. mednarodni tekmi pokala regij iRCC in za sabo pustili vso konkurenco med mlajšimi (U14) in starejšimi deklicami ter starejšimi dečki (U16).  

Tekme, ki jo je že tradicionalno na isti dan, kot je zaključek svetovnega pokala v smučarskih skokih, gostil le nekaj kilometrov oddaljeni Trbiž (Tarvisio), so se veselili vsi trije, saj so smeri v športni dvorani v Trbižu običajno dolge in zahtevne. Poleg tega za razliko do Vzhodne lige, kjer vsi tekmovalci plezajo z varovanjem od zgoraj, na tekmah iRCC tekmovalci plezajo v vodstvu, kar zaradi vpenjanja zahteva še dodatno zbranost in predvsem od tekmovalcev terja več znanja, izkušenj, moči in vzdržljivosti.

V dveh kvalifikacijskih smereh in finalu sta tako Ema kot Lucija osvojili vse vrhove smeri in suvereno osvojili prvi mesti. Pri starejših dečkih so bile smeri zahtevnejše, tako da je Galu uspelo osvojiti vrh prve kvalifikacijske smeri, v drugi pa je priplezal najvišje od vseh tekmovalcev. V finalu je skupaj s sotekmovalcem iz Avstrije priplezal najvišje in zaradi boljše uvrstitve v kvalifikacijah tudi zmagal.

Med 22. klubi iz Slovenije, Avstrije, Italije, Hrvaške in Srbije je bil tokrat prvič na tekmah iRCC AK Slovenska Bistrica z osvojenimi tremi zlatimi medaljami najuspešnejši klub na tekmi.

Po treh tekmah je Lucija s tremi zmagami že osvojila tudi pokal iRCC v kategoriji starejših deklic (U16), Ema bo morala lanskoletni pokal med mlajšimi deklicami (U14) dokončno ubraniti na zadnji tekmi v Zagrebu, Gal pa zaradi izpuščene prve tekme v Šmohorju (Hermagor) trenutno zaseda 5. mesto  v skupni razvrstitvi med starejšimi dečki (U16).

Zadnja tekma pokala iRCC bo 22. aprila 2017 v Zagrebu in to v balvanskem plezanju, v katerem naši trije zlati plezalci še posebej uživajo.

Vsi rezultati 3. tekme iRCC

Fotografije s tekme

Posnetek plezanja Eme



NA VRH STRANI
Kontakt
Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica
Prežihova ulica 4
SI-2310 Slovenska Bistrica
031 506 931 (predsednik)
info@alphut.net
Sledite nam:

Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica © 2016, Vse pravice pridržane | izdelava 8000plus