Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica
Ogledov: 822

2. tekma iRCC v balvanskem plezanju in dve novi zmagi

Po včerajšnjih treh prvih mestih na 2. tekmi Vzhodne lige, so na današnji 2. mednarodni tekmi iRCC v balvanskem plezanju, ki je potekala v Radovljici, naši tekmovalci znova dosegli velik uspeh - Ema Seliškar in Lucija Tarkuš sta v mednarodni konkurenci osvojili prvi mesti, Gal Leskovar je z le enim preplezanim balvanom manj od zmagovalca osvojil 4. mesto. Uspeh sta z 8. in 10. mestom v močni članski konkurenci dopolnila še Neven Otorepec in Filip Justinek.

2. tekme iRCC v balvanskem plezanju, ki jo že tradicionalno organizirajo v Radovljici, se je udeležilo 254 tekmovalcev iz 6 držav. 9 atraktivnih balvanskih problemov je bilo velik izziv za tekmovalce v vseh starostnih kategorijah in le redki so zmogli razrešiti vseh devet - ena izmed njih je bila tudi Ema Seliškar, ki je kot edina v kategoriji pod 14 let tako med dekleti kot med fanti uspela preplezati vseh devet balvanov.

V kategoriji deklet pod 16 let je Lucija Tarkuš suvereno opravila s petimi balvani, ostali štirje so bili pretrd oreh prav za vse tekmovalke v njeni kategoriji. Enega oziroma dva več je uspelo premagati edino trem starejšim tekmovalkam v kategoriji nad 16 let.

Pri fantih pod 16 let je Gal Leskovar dal vse od sebe in ni dosti manjkalo, da bi pustil za sabo tudi za glavo večje fante. Na koncu se je zaradi večjega števila poizkusov moral zadovoljiti s sice glede na konkurenco, odličnim s 4. mestom.

Pri članih sta Neven Otorepec in Filip Justinek premagala 6 balvanov in pokazala veliko moči, vztrajnosti in tehničnega znanja. Žanu Janežiču je manjša poškodba preprečila, da bi dosegel kaj več kot 18. mesto, Andrej Bek pa bo moral pogosteje na treninge, da bo ujel stik z ostalimi.

Fotografije s tekmovanja



NA VRH STRANI
Kontakt
Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica
Prežihova ulica 4
SI-2310 Slovenska Bistrica
031 506 931 (predsednik)
info@alphut.net
Sledite nam:

Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica © 2016, Vse pravice pridržane | izdelava 8000plus