Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica
Ogledov: 916

1. tekma Vzhodne lige v sezoni 2017 v hitrostnem plezanju

v soboto, 11. 2. 2017, se je v Slovenj Gradcu s tekmo v hitrostnem plezanju pričela Vzhodna liga v sezoni 2017. S tekmo v hitrostnem plezanju se je večina od 235 tekmovalcev iz 24 klubov, ki so sodelovali na tekmi, srečala prvič. V tekmovalno navijaškem vzdušju je tekma po nekaj začetnih težavah potekala gladko. Tekmovanje se je pričelo s kvalifikacijami, kjer je za uvrstitev v izločilne dvoboje štel skupni čas na dveh tekmovalnih smereh.

Na tekmi je nastopilo 15 mladih članov AK Slovenska Bistrica v vseh starostnih kategorijah. Zala Juhart je pri mlajših cicibankah tekmovala kot prva iz kluba in dosegla čas malo več kot 58 sekund.  Pri starejših kategorijah se je iz kvalifikacij v izločilni del tekmovanja od 14 tekmovalcev uvrstilo 9 tekmovalcev. Pri starejših cicibanih sta Val Šajt in Tine Rupnik zaključila nastop v osmini finala, prav tako so v osmini finala zaključili svoje tekmovanje Maja Kramberger pri starejših deklicah ter Luka Lorenci in Urban Zagoršek pri starejših dečkih. Evita Brdnik se je pri starejših deklicah uvrstila v četrtfinale in na koncu zasedla 4. mesto med starejšimi deklicami, ki ne tekmujejo na državnem prvenstvu.

Vsi trije mladi člani kluba, ki tekmujejo tudi na tekmah državnega prvenstva, so se prebili do finala in tam tudi zmagali - Ema Seliškar pri mlajši deklicah, Lucija Tarkuš pri starejših deklicah in Gal Leskovar pri starejših dečkih.

Vsem mladim tekmovalkam in tekmovalcem čestitamo za uspešne nastope.

Rezultati tekme

Fotografije s tekme

Posnetek finalnih nastopov



NA VRH STRANI
Kontakt
Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica
Prežihova ulica 4
SI-2310 Slovenska Bistrica
031 506 931 (predsednik)
info@alphut.net
Sledite nam:

Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica © 2016, Vse pravice pridržane | izdelava 8000plus