Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica
Ogledov: 912

Uspešen zaključek državnega prvenstva v športnem plezanju

Ta konec tedna so naši tekmovalci uspešno zastopali klub na Plezalnih dnevih Kranja 2016 - zaključnih tekmah Državnega prvenstva v športnem plezanju za leto 2016.  Prvi dan sta na tekmi v težavnostnem plezanju pri mlajših deklicah Ema Seliškar in Lucija Tarkuš dobro odplezali prvo smer, dobro je šlo tudi pri drugi smeri, saj je obema čisto malo zmanjkalo do vrha - na koncu je bila Lucija peta, Ema pa četrta.
V skupnem seštevku v težavnosti si je Lucija priborila šesto mesto, Emi pa je čisto malo zmanjkalo do stopničk - pristala je na četrtem mestu.

V soboto je na balvanih najprej tekmoval Gal Leskovar - preplezati je uspel 3 balvane v sedmih poskusih, kar je na koncu zadostovalo za 12. mesto. Skupno je Gal v balvanskem plezanju med starejšimi dečki zasedel 9. mesto.

Popoldan so s tekmovanjem v balvanskem plezanju nadaljevale mlajše kategorije. Prva je plezala Lucija Tarkuš, ki je preplezala 6 balvanov, za njo pa še Ema Seliškar, ki je edina med mlajšimi deklicami preplezala vseh 8 balvanov in se na koncu veselila zmage. Lucija je na koncu pristala na nehvaležnem 4. mestu. Skupno je bila Ema 2. Lucija pa 7.

V nedeljo je v težavnosti še zadnjič v tej sezoni nastopil Gal Leskovar - utrujenost po dolgi in naporni sezoni je očitno naredila svoje, tako da je tekmovanje končal na 15. mestu - skupno je zasedel 13. mesto.

Ema in Lucija

Še nekaj slik in posnetkov najdete tu. In seveda v galeriji PKD 2016 (naju najdete v petkovi in večerni sobotni galeriji, Gala pa v dopoldanski nedeljski).



NA VRH STRANI
Kontakt
Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica
Prežihova ulica 4
SI-2310 Slovenska Bistrica
031 506 931 (predsednik)
info@alphut.net
Sledite nam:

Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica © 2016, Vse pravice pridržane | izdelava 8000plus