Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica
Ogledov: 1321

Stanetova zajeda (Raduha) in SV raz Kalške gore

Ker sva z Jolando komaj čakala dopust in gledala, kam bi šla, da bi se ohladila, sva se zadnjo julijsko nedeljo odločila za plezanje Stanetove zajede v Raduhi.

Smer je kar naložena, tako da je treba paziti, da ne prožimo kamenja, razen zadnjih dveh raztežajev, ki sta precej boljša. Smer je dobro nabita in čisto logična, vtis pokvarita edino svedrovca na koncu v izstopu v grapo. Cel dan sva uživala v senci in poslušala kolone ljudi, ki so se sprehajali proti vrhu. Na vrhu naju je pregnala megla in napovedano slabo vreme, zato se tudi nisva dolgo obirala. Sva si pa seveda vzela čas za ohladitev na koči.

Za sredo pa sva se z Gorazdom dogovorila, da greva plezat v Kamniške Alpe. Izbrala sva si Severovzhodni greben Kalške gore.
Ker nihče od naju tam še ni plezal, nama je bila izkušnja nova in zanimiva. Dostop proti Kokrskemu sedlu se je kar vlekel in ko se je pokazalo še sonce, je bilo hitro zelo vroče. Vstop v smer je nezgrešljiv in sva ga našla takoj. V smeri sva srečala tudi navezo iz Maribora.
Smer v spodnjem delu ponuja lepe in logične prehode z izpostavljenostjo in strmino, v zgornjem delu pa se položi in ne manjka strmih trav in borovcev. Smer je lepa in dolga, idealna za celodnevno uživanje v hribih. Malo nama je nagajal veter in na vrhu megla, kar pa ni pokvarilo vtisa.
Po preplezanem pa na zasluženo pivo na Kokrsko sedlo in opazovanje preplezane smeri.

31.7.2016

Tomi Štribl in Jolanda Gaber

Stanetova zajeda IV-/II-III 165m

3.8.2016

 Tomi Štribl in Gorazd Pipenbaher

SV Raz Kalške gore IV+/III 500m

 

Tomi Štribl



NA VRH STRANI
Kontakt
Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica
Prežihova ulica 4
SI-2310 Slovenska Bistrica
031 506 931 (predsednik)
info@alphut.net
Sledite nam:

Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica © 2016, Vse pravice pridržane | izdelava 8000plus